Габріель очікує, що віднині квоти на мігрантів виконуватимуть "без подальших коливань"

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель привітав вердикт Європейського суду, який зобов'язує країни ЄС брати участь у розподілі біженців з Греції та Італії.

Про це йдеться в заяві глави відомства в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Сила Європи у силі Права і це фундамент нашої єдності", - заявив Габріель.

Він зазначив, що рішення Європейського суду зрозуміле і чітке: отримано правове роз'яснення, що ухвалене Радою рішення про європейську солідарність не лише відповідає європейським цінностям, але перебуває у повній відповідності із Європейським правом.

Тепер, підкреслив міністр, Німеччина очікує, що всі європейські партнери будуть дотримуватися вердикту і виконувати рішення "без подальших коливань". Надійність, за його словами, має існувати між партнерами у ЄС і під час ухвалення складних рішень.

Читайте також: ЄС має право "диктувати" країнам квоти на мігрантів - рішення Євросуду

"Так було у минулому, але особливо це є вірним із урахуванням поточних проблем. Солідарність - не вулиця із одностороннім рухом", - підкреслив Габріель.

У середу Європейський суд відхилив позов двох країн - Угорщини та Словаччини - і зобов'язав ці держави до прийому біженців.

У вересні 2015 року на засіданні Ради міністрів внутрішніх справ ЄС було ухвалене рішення перерозподілити до 120 тис. біженців, які прибули до Італії та Греції, по інших країнах співдружності.

Фото: Getty Images