“Свято” по-північнокорейськи: у КНДР лякають Штати “подарунковим набором”

Північна Корея заявила у вівторок, що нещодавній запуск ракети був "пакетом подарунків", адресованим Сполученим Штатам і що таких “подарунків” може бути більше.

Про це, зокрема, сказав у Женеві на Конференції з роззброєння посол Корейської Народно-Демократичної Республіки в ООН Хан Те Сон, повідомляє Reuters.

"Останні заходи самооборони, прийняті в КНДР, є подарунковим набором, адресованим виключно США. Сполучені Штати отримають більше подарунків від моєї країни, поки вони покладаються на безрозсудні провокації та марні спроби чинити тиск на КНДР", - заявив північнокорейський посол.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати готові застосувати для свого захисту в тому числі і ядерні можливості.

Цей коментар Трампа з’явився услід за заявою міністра оборони США Джеймса Меттіса, що Вашингтон дасть “масивну військову відповідь” на можливі загрози з боку Північної Кореї.

Як відомо, у неділю, 3 вересня районі північнокорейського міста Кільчжу провінції Хамгьон-Пукто стався землетрус — за різними даними, магнітудою від 5,2 до 6,4. Південна Корея пов'язала поштовхи з можливим ядерним випробуванням. 

Читайте також: Європа невдовзі може опинитися "під прицілом" КНДР - Міноборони Франції

Пізніше влада Північної Кореї офіційно заявила про успішне проведення випробування водневої бомби