У Росії можуть оголосити "небажаними" закордонні програми для молоді

Рада Федерацій РФ готує законопроект, яким пропонується висилати з Росії за «небажану поведінку».

"Известия" з посиланням на заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрея Климова повідомляють, що новим законом передбачається визначити критерії і ступінь відповідальності за «спроби деструктивного впливу ззовні на внутрішньоросійський порядок». Зокрема, «наші заокеанські партнери систематично втручаються в наші справи», заявив Клімов. За його словами, «небажана поведінка» може стати причиною навіть видворення з Росії.

Передбачається, що термін «небажана поведінка» застосовуватимуть щодо фізичних осіб, переважно іноземців, однак не виключає і застосування його до російських громадян і юросіб.

Читайте також: Грицак - главі ФСБ РФ: Ви перейшли всі межі, які тільки можна перейти

«Небажаність» поведінки визначатимуть в контексті того, чи завдають дії тих чи інших осіб реальної шкоди національній безпеці Росії, повідомляє видання з посиланням на джерело в парламентських колах. Йдеться про цілеспрямоване «розпалювання національної та релігійної ненависті і політичної ворожнечі», а також про факти потенційного втручання в російський виборчий процес. Крім того, «небажаною» може бути визнана «робота ззовні» з російськими освітніми установами та молоддю.

Передбачається, що рішення про «небажаність» прийматиме спеціальна експертна рада високого рівня на закритих засіданнях.