У Франкфурті - наймасштабніша евакуація з часів Другої світової

У Франкфурті-на-Майні з самого ранку триває евакуація десятків тисяч людей, щоб сапери змогли знешкодити авіаційну бомбу.

Про це повідомляє місцева поліція. 

«Евакуація йде повним ходом», - інформують поліцейські. 

Вона мала завершитися до 8-ї ранку за місцевим часом (9-ї за київським), проте не всі встигли залишити свої квартири. Представники влади обіцяють, що тих, хто замовляв транспорт, вивезуть і після цього часу. Загалом має бути переміщено більш як 60 тисяч осіб. Це наймасштабніша евакуація в Німеччині в післявоєнній історії.

Читайте також: Через знешкодження півтонної бомби евакуювали понад 20 тисяч німців

Поліцейські оголошують про необхідність залишити приміщення по гучномовцях. Над районом з радіусом півтора кілометри кружляють вертольоти з тепловими камерами, щоб пересвідчитися, що ніхто не проігнорує розпорядження.

Сама операція зі знешкодження мала початися приблизно після полудня. Триватиме вона, за оцінками, кілька годин. 

Як повідомляв Укрінформ, йдеться про британську авіаційну бомбу часів Другої світової війни вагою 1,8 тонн, яка містить півтори тонни вибухівки. 

Напередодні в Кобленці була знешкоджена 500-кг бомба, евакуювали 21 тисячу осіб. Наприкінці 2016 року в Аугсбурзі під час такої операції було евакуйовано 54 тисячі осіб, а в травні цього року в Ганновері - 50 тисяч.