Глава німецьких лівих каже, що критикує Росію, просто ЗМІ про це не пишуть

Представники німецької Лівої партії вважають, що досить багато критикують політику Росії, проте мас-медіа висвітлюють їх позицію не дуже активно.

Про це сказала лідер партії, керівник фракції Лівих у бундестагу Сара Вагенкнехт у неділю, відповідаючи на запитання громадян у рамках Дня відкритих дверей уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми критикуємо порушення прав людини, в тому числі і з боку Росії. Ми також, звичайно, сказали, що анексія Криму несумісна c міжнародним правом... Ми це завжди критикували", - запевнила Вагенкнехт.

Вона також зазначила, що її фракція і партія "дуже чітко" критикувала те, як діє Росія в Сирії, бомбардування Алеппо зокрема. "Але про це не дуже охоче повідомляється в ЗМІ, не дуже добре сприймається. Ось де проблема", - сказала політик. За її словами, вона завжди питає журналістів, чому вони не бажають брати до уваги, як часто вона критикує Росію. "Я роблю це, але роблю не однобічно", - заявила Вагенкнехт.

Читайте також: Шульц пропонує висунути Туреччині ультиматум: Ердоган іншої мови не розуміє

Що стосується Туреччини, яку Ліві постійно критикують за її політику, а уряд ФРН - за м'якість щодо Анкари, то тут є велика відмінність від Росії. Наприклад, з Москвою не ведуться переговори про членство в ЄС, і Німеччина не постачає Росії озброєння, тоді як до Туреччини воно експортується у великих кількостях, зауважила депутат.

Тому тема Туреччини для опозиції є більш важливою темою, заради того, щоб політика Берліна по відношенню до цієї країні змінилася, пояснила Вагенкнехт. Вона вважає "абсолютно абсурдним" проведення досить толерантної політики у цьому питанні і "залежне становище" ФРН, зокрема, через угоду про біженців.