Румунія та Україна розглянуть можливість створення програми обміну школярами

Румунія та Україна розглянуть можливість створення програми обміну школярами для вивчення української та румунської мов у відповідному мовному середовищі.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з міністром з питань закордонних румунів Андреа Пастарнак, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«У Румунії проживає значна українська меншина, в Україні – румунська. Ми багато робимо для того, щоб усі меншини в нашій країні мали можливість у повній мірі проявити себе. Ваше законодавство також передбачає багато можливостей для збалансованого культурного розвитку усіх жителів України. Думаю, це було б продуктивно для обох сторін, якби діти з української меншини в Румунії могли отримати мовну практику в Україні, а діти з румунської меншини – в Румунії», – зазначила Андреа Пастарнак.

Читайте також: У Румунії готуються відзначити 100-річчя об'єднання з Молдовою

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підтримала цю ідею та зауважила, що таку форму співпраці можна або прописати в новій Угоді про співробітництво між країнами у сфері освіти, або підписати окрему угоду, що стосуватиметься лише цього питання.