Теракти в Іспанії: поліція виявила в Альканарі 120 газових каністр для атак

В осередку терористів, які здійснили дві атаки в Іспанії на цьому тижні, знайдено 120 газових каністр, які могли бути використані для нових терактів.

Про це повідомляє BBC з посиланням на іспанську поліцію.

“Каністри були знайдені в будинку в місті Альканар, де в середу вночі пролунали вибухи”, - йдеться у повідомленні.

За словами глави каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо, у цьому будинку готувалися й атаки з використанням вибухівки.

"Ми починаємо ясно бачити, що (будинок в Альканарі) був місцем, де вони (терористи – ред.) готували вибухівку для однієї або декількох атак у Барселоні", – сказав Траперо, додавши, що наразі невідомо, що привело до радикалізації цих осіб.

Глава поліції також наголосив, що вважається, що терористів всього було 12, і вони планували атаки протягом більш ніж шести місяців.

Читайте також: У Британії шукають шляхи запобігання атакам із використанням орендованих авто

Раніше повідомлялося, що нападники, що здійснили у четвер наїзд на натовп пішоходів у Барселоні та Камбрільсі, планували масштабніші атаки, ніж ті, які вони здійснили.

Нагадаємо, у середу, 16 серпня, до теракту в Барселоні, поліція зафіксувала вибухи у іспанському місті Альканар. Загинула одна людина, ще сім постраждали. Спочатку висувалася версія, що це був витік газу, однак потім з'ясувалося, що у будинку спрацював вибуховий пристрій. Тож тепер поліція вважає, що теракт у Барселоні, спроба нападу у Камбрільсі та ці вибухи в Альканарі пов'язані між собою.

У четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією.

Внаслідок цих двох атак загинуло 14 осіб, понад сотню людей постраждали.

Фото: nezavisne.com