Мельбурн всьоме визнали найкращим для проживання містом

Мельбурн - столиця австралійського штату Вікторія та другий за величиною мегаполіс країни сьомий раз поспіль визнаний найкращим у світі містом для проживання. Рейтинг з 140 найкомфортніших міст склали експерти Economist Intelligence Unit.

Про це повідомляє news.com.

Мельбурн, який знову виборов першу сходинку у рейтингу, є другим (після Сіднея) найбільшим містом Австралії з дуже розвиненою промисловістю, культурою і комерцією. На другому місці рейтингу опинився Відень, столиця Австрії. Трійку лідерів замикає канадський Ванкувер, третє за величиною місто в Канаді.

У рейтингу беруть участь тільки найбільші міста планети, фахівці оцінюють мегаполіси відразу за кількома показниками: інфраструктура, освіта, екологічна ситуація, охорона здоров'я, культура, стабільність доступу. 

Міста оцінювали за 100-бальною шкалою. Мельбурн зміг набрати 97,5 балів. Відень та Ванкувер заробили 97,4 і 97,3 бала відповідно.

Окрім очільника списку до рейтингу потрапили ще два австралійських міста – Аделаїда та Перт.

Читайте також: Міні-будинок Tesla проїде Австралією з екопрограмою

Також до десятки увійшли канадські Торонто та Калгарі, новозеландський Окленд, столиця Фінляндії Гельсінкі та німецький Гамбург.