США не споглядатимуть мовчки за перетворенням Венесуели на диктатуру - Пенс

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Сполучені Штати Америки вдадуться до всіх своїх можливостей, щоб відновити демократію у Венесуелі.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Президент США Дональд Трамп дав чітко знати, що ми не будемо лише споглядати, коли Венесуела скочується в диктатуру", – сказав він на прес-конференції, перебуваючи в сусідній Колумбії.

Пенс наголосив, що колапс венесуельської держави «загрожує безпеці і розквітові цілої півкулі і народу Сполучених Штатів».

Читайте також: Трамп пригрозив Венесуелі військовою операцією

Зі схожими заявами віце-президент США вже виступав у неділю, коли прибув до Колумбії. Тоді президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив на спільній прес-конференції після зустрічі двох керівників, що заявив Пенсу, що США не мають навіть думати про воєнну акцію у Венесуелі.

Читайте також: США ввели нові санкції проти венесуельських чиновників

Саме тема Венесуели, як очікують, буде головною і в перебігу подальших частин візиту Майка Пенса – до Аргентини, Чилі і Панами, сказав журналістам чільний посадовець адміністрації США. За словами цього неназваного посадовця, «всі ці країни засвідчили рішучу підтримку демократії і відкинули диктатуру режиму» президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо: з початку квітня 2017 року у Венесуелі тривають акції протесту проти дій уряду, очолюваного президентом Ніколасом Мадуро. За цей час було вбито понад 120 осіб, постраждали тисячі учасників мітингів.