Розвідка підтвердила загибель восьми бойовиків "ДНР" у Сирії

Головне управління розвідки Міноборони встановило участь військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 армійського корпусу (АК) ЗС РФ, розташованого на окупованій території Донеччини, у складі військового контингенту РФ у Сирії.

Про це повідомляє ГУР Міноборони на своїй сторінці у Фейсбуці

 “Підтверджено черговий факт участі військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) у складі військового контингенту Збройних сил РФ у Сирії”, - зазначається у звіті ГУР щодо обстановки на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 13 серпня.

Зокрема, в Сирії загинуло 8 та отримали поранення 2 військовослужбовців полку, у тому числі командир мінометної батареї. “У зв’язку з тим, що загиблі не є громадянами РФ, їхні тіла будуть поховані на території Сирії”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ракети РФ із Криму можуть долетіти до Європи та Близького Сходу - МінТОТ

Окрім того, у ГУР зазначили, що представниками так званого “Міністерства внутрішніх справ ДНР” затримано військовослужбовця 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК, який під прикриттям командування бригади організував масштабний збут контрабандних товарів. З метою недопущення розголошення зазначеного факту, дану особу “заднім числом” звільнено з військової служби.