Пентагон помітив надзвичайну ракетну активність підводного флоту КНДР

Американська військова розвідка констатує незвично високу активність підводного флоту Північної Кореї з паралельним випробовуванням працездатності ракетних систем на підводних човнах.

Про це повідомив у понеділок американський центральний телеканал CNN із посиланням на джерело в американському оборонному відомстві.

"Американські військові виявили "надзвичайно нетиповий і безпрецедентний рівень" активності північнокорейських підводних човнів, а також свідчення про "тестування (ракетного – ред.) старту" протягом кількох днів після запуску Пхеньяном другої за місяць міжконтинентальної балістичної ракети", - повідомило джерело.

Читайте також: Північнокорейські ракети вже здатні долітати до США – експерти

Тестування ракетного старту – це застосування системи пневматичного викиду ракети з підводного човна, яке здійснюється під високим тиском повітря перед тим, як включаються двигуни ракети.

За інформацією Пентагону, ці випробування пройшли в неділю на суднобудівному заводі Sinpo Naval. Це був третій тест протягом останнього місяця й четвертий упродовж року. Тобто, йдеться про повний цикл випробувань ракетного комплексу на підводних човнах, що має вирішальне значення для розвитку можливостей ракетних ударів з боку КНДР.

Читайте також: Військові літаки США "відвідали" КНДР у відповідь на запуск ракет

Повідомлення про ракетні системи на підводних човнах посилили занепокоєння Пентагону, який вважає, що ракетно-ядерні можливості режиму КНДР можуть загрожувати великим міста США. У цьому зв'язку називаються Лос-Анджелес, Денвер і Чикаго.

Експерти вважають, що випробувана режимом КНДР минулої п'ятниці ракета за умови зміни траєкторії могла досягти континентальної частини Сполучених Штатів.