США, Мексика та Канада узгодили розклад перемовин щодо вільної торгівлі

Перемовини між Канадою, Мексикою та США щодо внесення змін до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю розпочнуться 16 серпня і триватимуть протягом семи раундів із перервами у три тижні.

Про це Reuters розповіли поінформовані джерела в уряді Мексики.

«Двоє мексиканських чиновників, які побажали залишитися неназваними, сказали, що представники трьох держав погодилися на сім раундів перемовин із інтервалами у три тижні між кожним», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Канада готова до перегляду вільної торгівлі із США - Фріланд

Метою такого напруженого графіку є завершення перемовин на початку наступного року до старту активної фази кампанії президентських виборів у Мексиці, призначених на липень. Це дозволить зменшити політизацію процесу.

Нагадаємо, що під час передвиборної кампанії Дональд Трамп багаторазово критикував НАФТА та обіцяв у випадку перемоги переглянути цю торговельну угоду, створену у 1994 році між Мексикою, Канадою та США. Тому у травні Білий дім офіційно повідомив Конгрес США про свій намір переглянути умови цієї угоди.

Читайте також: Трюдо закликає уникати політиканства у торговельних угодах

НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто  близько 30% світового ВВП.