Трамп і Макрон працюватимуть над дорожніми картами для Іраку і Сирії

Вашингтон працюватиме з Францією щодо післявоєнного плану для Сирії, а також зі своїми партнерами в Іраку для забезпечення перемоги над бойовиками угруповання «Ісламська держава» у Мосулі.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп під час спільної прес-конференції з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі, передає "Радіо Свобода".

"Трамп повідомив, що сторони погодилися щодо тісної кооперації у намаганні зупинити шестирічну війну у Сирії. Президент США наголосив, що Вашингтон і Париж разом працюватимуть для перемоги над бойовиками «Ісламської держава», яких він назвав «ворогами людства»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп і Макрон обговорили українське питання

Емманюель Макрон, своєю чергою, зазначив, що сторони погодилися працювати над дорожніми картами на поствоєнний період для Іраку і Сирії.

Як раніше повідомлялося, у четвер Дональд Трамп з дружиною прибули до Парижа.

Читайте також: Паризька кліматична угода: Трамп натякнув, що може передумати

Макрон запросив президента США відзначити національне свято Франції, відоме за кордоном як «день взяття Бастилії», в Парижі під час телефонної розмови минулого місяця. Крім цього, під час урочистостей також відзначатимуть 100-річчя вступу США до Першої світової війни.