Паризька кліматична угода: Трамп натякнув, що може передумати

Паризька кліматична угода: Трамп натякнув, що може передумати

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп допустив, що Сполучені Штати і решта країн знайдуть компроміс у контексті американської участі в Паризькій кліматичній угоді.

Про це глава Білого дому заявив у четвер, під час спільної з президентом Франції прес-конференції в Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дещо може статися в плані Паризької кліматичної угоди, ми подивимось, що це буде. Але ми будемо говорити про це протягом наступного періоду, і якщо це станеться, це буде чудово, якщо ні – це буде також добре, але побачимо, що з цього вийде", - зауважив Трамп.

Він зазначив, що цій темі були присвячені окремі обговорення під час його зустрічі з французьким лідером у четвер.

"І президент Макрон, і я – обидва розуміємо відповідальність визначати пріоритетними інтереси наших країн і водночас поважати інтереси світу, у якому ми живемо, у дуже складному світі", - сказав Трамп.

Читайте також: Ердоган заявив, що Туреччині тепер не вигідна кліматична угода

У цьому зв'язку він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать займати лідируючі позиції в зусиллях із захисту навколишнього середовища.

Паризька кліматична угода була підписана в 2015 році та набула чинності в листопаді 2016 року. Вона передбачає, в тому числі, зобов'язання держав зменшити викиди парникових газів у атмосферу.

Зі свого боку, Трамп ще під час президентської кампанії назвав домовленість такою, що шкодить економічному зростанню США, та вже будучи президентом заявив про вихід Сполучених Штатів з цієї угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-