Постпред Грузії обговорив з генсеком ООН "повзучу окупацію" у Південній Осетії

Постійний представник Грузії в Організації Об'єднаних Націй Каха Імнадзе обговорив окупацію Росією грузинських регіонів з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Імнадзе розповів генсеку ООН про процес незаконного позначення кордонів російськими військовими - бордеризаціі, зокрема, про останній випадок захоплення кількох гектарів земель у селі Бершуєті Горійського району, повідомляє Новости-Грузия.

"Процес бордеризаціі не тільки порушує невід'ємні права місцевих жителів, а й завдає серйозної шкоди ситуації з безпекою на місцях, а також шкодить зусиллям Грузії з мирного врегулювання конфлікту", - повідомив Імнадзе.

Постпред Грузії в ООН підкреслив важливість створення міжнародних механізмів щодо забезпечення безпеки та необхідність контролю за дотриманням прав людини в Абхазії і Цхінвальському регіоні.

Імнадзе також повідомив Гутеррішу, що для Грузії важлива участь ООН у розв'язанні конфлікту.

Читайте також: У Тбілісі протестують проти перенесення "кордону" Південної Осетії

Як повідомляється, з кінця червня російські прикордонники встановили новий банер з позначенням так званого кордону Південної Осетії. В результаті, за лінією окупації опинилося до десяти гектарів сільськогосподарських угідь, що належать грузинським фермерам. Крім того, в місцях, де не проведено дротове огородження, стали з'являтися розорані смужки землі шириною в 200 метрів.

Раніше в МЗС Грузії засудили незаконне встановлення так званого прикордонного знака в районі села Бершуєті Горійського району, там, де розташовані земельні ділянки місцевих жителів, пересунувши його від старого позначення так званого кордону далі ще приблизно на 500 м.