У російському Гуковому голодують шахтарі: вимагають виплат на 374 мільйони

У місті Гуково Ростовської області шахтарі, які працювали в компанії "Кінгкоул", серед яких є і ті, хто приїхав з України, оголосили безстрокове голодування через невиплату їм 374 млн рублів.

Про це повідомляє "Відкрита Росія"

"Колишні співробітники "Кінгкоул" підрахували, що після всіх "фінальних виплат" їм винні ще близько 374 млн рублів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у тому числі є велика заборгованість перед іноземними робочими - з України, яким не виплатили взагалі нічого. "У нас на шахті працювали люди з громадянством України. Вони дуже незахищені - кому вони потрібні, кому підуть скаржитися? Адже вони не наші громадяни. Ось їм вирішили взагалі не платити", - заявила довірена особа протесту шахтарів Валерій Дьяконов.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: Зейтуллаєв збирається оголосити третє голодування

В акції беруть участь 18 осіб. Протести гірників почалися через два дні після того, як місцева влада заявила про стовідсоткове погашення заборгованості.

Деякі учасники голодування планують поїхати до Москви і скликати там прес-конференцію, повідомив Дьяконов. У грудні шахтарі вже намагалися поїхати до столиці, щоб привернути увагу до своїх проблем, проте поліцейські і козаки не випустили їх з Гукового.

Влітку 2016 року, коли більшості шахтарів не платили зарплату більше 12 місяців, вони стали проводити біля будівлі адміністрації компанії "Кінгкоул" поодинокі пікети. А вже наприкінці серпня більше сотні гірників оголосили голодування. У квітні суд засудив генерального директора підприємства Володимира Пожидаєва до п'яти років позбавлення волі за багатомісячну невиплату зарплати шахтарям.