Японія хоче від Росії та Китаю більше конструктиву щодо КНДР

Під час саміту G20 Японія проситиме Китай та Росію грати більш конструктивну роль у питаннях, що стосуються Північної Кореї.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, повідомляє Reuters.

«Світові лідери зберуться на саміті Великої двадцятки. Я б хотів закликати міжнародну спільноту до солідарності у північнокорейському питанні. <…> Я також планую попросити президентів Китаю та Росії грати більш конструктивну роль», - сказав Абе.

Reuters додає, що заяви прем’єра Японії про необхідність посилення тиску на КНДР прозвучали на нових ракетних випробувань Пхеньяна.

Читайте також: Північна Корея запустила ракету в бік Японії

Як повідомлялося, саміт «Великої двадцятки» відбудеться в Гамбурзі 7-8 липня. Порядок у місті забезпечуватимуть 15 тисяч поліцейських і ще понад 4 тисячі представників спецслужб, які охоронятимуть голів делегацій, а також «людей у цивільному», кількість яких не називається. У повітрі вестимуть спостереження 15 поліцейських вертольотів, а також дрони, на землі напоготові перебуватимуть 3 тисячі спецавтомобілів. У передмісті обладнано зону для тимчасового утримання затриманих хуліганів на 400 місць.

Читайте також: У Німеччині сталися перші арешти напередодні саміту G20

Також протестувальників вже попередили, що порушення громадського порядку, заподіяння шкоди майну і напади на поліцейських під час саміту G20 суворо каратимуться.