Польща підтримує політику “відкритих дверей” НАТО щодо України

Варшава підтримує політику відкритого характеру Північноатлантичного альянсу щодо прийняття нових членів, зокрема України.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“Польща послідовно підтримує політику “відкритих дверей” НАТО. Як підкреслили торік у спільній декларації президенти Польщі й України, “ми визнаємо право і перспективу України щодо набуття в майбутньому повноправного членства в НАТО, згідно з волею українського народу”. Ми також неодноразово висловлювали свою підтримку щодо права України незалежно від зовнішніх впливів визначати курс закордонної політики, що є одним з основних принципів КБСЄ/ОБСЄ”, - інформує МЗС Польщі.

Зазначається, що повне дотримання цих принципів, до яких належить і повага до територіальної цілісності і відмови від застосування сили чи погроз її застосування, є “необхідною умовою стабільності та безпеки в євроатлантичному просторі”.

МЗС Польщі вітає позитивні зміни в Україні і висловлює сподівання, що передусім це призведе до “реальної волі України здійснювати подальші реформи у напрямі запровадження стандартів НАТО”.

Як повідомлялося, Верховна Рада на законодавчому рівні нещодавно закріпила курс на членство України в НАТО. З цього приводу голова ВРУ Андрій Парубій у вівторок зазначив, що членство України в НАТО - це амбітна мета, нові стандарти для української армії й оборонного сектору.