Австралія вимагатиме від імігрантів "університетської англійської"

Уряд Австралії вніс на розгляд парламенту зміни до міграційного законодавства, що посилюють вимоги до кандидатів на отримання громадянства, зокрема запроваджується обов'язковий іспит з англійської мови.

Про це повідомляє news.com.

«Знання англійської мови необхідне для економічної діяльності і соціальної згуртованості. Окрім того, значну підтримку у громадськості має ідея про те, що люди, які прагнуть набути громадянства, мусять бути спроможними брати повноправну участь у житті Австралії, розмовляючи англійською - нашою національною мовою», - заявив міністр імміграції Пітер Даттон під час представлення поправок до законодавства у федеральному парламенті.

У свою чергу представник опозиційної Лейбористської партії Тоні Берк заявив, що встановлення вимог до знання мови відповідно до IELTS6 (приблизно рівень, який потрібен для вступу в університет) - це «химерна концепція».

«Ми встановлюємо такі вимоги до знання мови, яким не відповідають і ніколи не відповідатимуть дуже багато австралійців, які народилися тут», - заявив політик.

Водночас згідно з пропозиціями уряду від іспиту з англійської мови буде звільнено людей віком від 60 років та дітей і підлітків, які не досягли 16-річного віку, а також осіб із серйозними порушеннями слуху, зору, мови, тих, які страждають від деяких психічних та інших захворювань.

Ще однією важливою поправкою уряду є зміна терміну постійного проживання іноземця в Австралії, після спливання якого можна подавати документи на набуття громадянства з одного року до чотирьох.