Держдеп США підтримав проведення місяця ЛГБТ

Державний департамент США підтримав проведення місяця ЛГБТ, під час якого по всьому світу проходять паради представників нетрадиційної сексуальної орієнтації, та підтвердив солідарність з тими, хто відстоює права цих людей.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На знак визнання місяця ЛГБТ, Держдепартамент підтверджує свою солідарність з правозахисниками й громадськими організаціями, які працюють по всьому світу та відстоюють основні свободи представників ЛГБТ-спільноти, щоб мати гідне і вільне життя", - наголошується в заяві.

При цьому в документі визнається, що представники нетрадиційної сексуальної орієнтації продовжують стикатися з погрозами насильства й дискримінації, що підриває безпеку для всіх громадян, а також демократичні цінності.

"Коли всі люди захищені на основі рівності та гідності, глобальна стабільність посилюється. Ми продовжимо підтримувати права представників ЛГБТ-спільноти разом з однодумцями в урядах, на підприємствах та в організаціях громадянського суспільства по всьому світу", - наголошується в заяві.