Чеський суд дозволив екстрадицію російського хакера

Суд у Чехії ухвалив рішення на користь екстрадиції як до США, так і до Росії громадянина РФ Євгена Нікуліна, якого Вашингтон звинувачує у зламі комп'ютерів американських компаній.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty.

"Рішення у справі Євгена Нікуліна, якого США звинувачують у зламі комп'ютерів та крадіжці інформації у великих інтернет-компаній, в тому числі LinkedIn і Dropbox, ухвалив на засіданні 30 травня Празький муніципальний суд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення суду ще може бути оскаржене. Остаточне рішення у справі має ухвалити міністр юстиції Чехії, який може або підтвердити екстрадицію до якоїсь з країн, або заблокувати її.

Як повідомляється, на слуханнях, які проходили у празькій в'язниці Панкрац (що є винятковим заходом, який підкреслює чутливість справи) також були присутні родичі Нікуліна.

Чеська влада спільно з ФБР заарештувала Нікуліна у Празі 5 жовтня минулого року після того, як Інтерпол видав міжнародний ордер на його арешт. Чоловік звинувачується у зламі комп'ютерів і крадіжці інформації з LinkedIn, Dropbox та інших компаній.

У свою чергу, Москва також хоче екстрадиції Нікуліна до Росії за іншим звинуваченням - в інтернет-крадіжці, скоєній 2009 року. Російські чиновники заявляли, що працюють над тим, аби не допустити екстрадиції Нікуліна до США.