На Філіппінах через бої між ісламістами та армією вже загинули близько ста людей

Унаслідок боїв між підрозділами збройних сил Філіппін та загонами ісламістів, що тривають з 24 травня на острові Мінданао, загинули вже близько ста осіб. Серед жертв протистояння - щонайменше 18 цивільних, 13 військових та четверо поліцейських.

Такі дані оприлюднило в неділю, 28 травня, міністерство оборони Філіппін, повідомляє DW з посиланням на dpa.

"Бої точаться за місто Мараві з населенням у 200 тисяч жителів, яке кілька днів тому захопили загони близького до терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) ісламістського угруповання "Абу Саяф". У багатьох районах міста ісламісти повивішували прапори ІД. Урядові війська намагаються зачистити місто від ісламістів та застосовують проти них авіацію. За останніми даними військових, вдалося вбити 61 ісламіста", - йдеться у повідомленні.

Раніше в міноборони Філіппін також заявляли, що серед десятків бойовиків-ісламістів, які перебувають у місті, є й іноземці. Бойовики захопили невідому кількість заручників, частину з яких вони, ймовірно, стратили. Деякі з виявлених тіл цивільних були зі зв'язаними за спиною руками та мали вогнепальні поранення в голову. Серед вбитих цивільних - три жінки та одна дитина, зазначається в повідомленні оборонного відомства країни.

Як повідомляв Укрінформ, президент Філіппін Родріго Дутерте скоротив візит до Росії і запровадив воєнний стан на острові Мінданао після того, як тут спалахнули бої між силами безпеки і бойовиками угруповання «Ісламська держава».

Десятки озброєних чоловіків з угруповань «Абу Саяф» і «Мауте», які покалялися у вірності «Ісламській державі», окупували лікарню, в’язницю і спалили кілька будинків, серед яких і католицька церква.