На Філіппінах у сутичках ісламістів та армії загинули більше 40 осіб

На Філіппінах у сутичках ісламістів та армії загинули більше 40 осіб

Укрінформ
На Філіппінах в місті Мараві під час сутичок озброєних бойовиків повстанського угрупування, пов'язаного з терористичною групою "Ісламська держава", та армії загинули щонайменше 44 особи.

Про це повідомляє АР.

"Щонайменше 44 людини загинули в ході бойових дій, в тому числі 31 бойовик і 11 військовослужбовців... Насильство змусило тисячі людей тікати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у місті Мараві переховується один з найбільш розшукуваних США терористів на ім'я Існілон Хапілон. Наразі його розшукують військові. В 2014 році він присягнув на вірність "Ісламській державі". Він також очолює альянс, який включає в себе щонайменше 10 груп бойовиків, в тому числі "Мауте", які мають присутність в Мараві і були інструментом в боротьбі з урядовими військами в боях на цьому тижні.

Вашингтон запропонував нагороду в $ 5 млн за інформацію, яка допоможе схопити Хапілона. Він був поранений під авіанальоту в січні, повідомляє агентство.

Як повідомляв Укрінформ, десятки озброєних чоловіків з угруповань «Абу Саяф» і «Мауте», які поклялися у вірності «Ісламській державі», окупували лікарню, в’язницю і спалили кілька будинків, серед яких і католицька церква.

Через це президент Філіппін Родріго Дутерте скоротив візит до Росії і запровадив воєнний стан на 2 місяці на острові Мінданао, попередивши, що він буде жорстко його дотримуватися.

Спалах насильства вибухнув у вівторок увечері після того, як армія вторглася у притулок Існілона Хапілона, командира Абу Сайяфа і одного з найбільш розшукуваних терористів у світі. Винагорода за нього становить 5 мільйонів доларів.

Також бойовики захопили більше десятка заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-