Російські окупанти на Донбасі заборонили виїзд потенційним призовникам

Російське окупаційне командування забороняє молодим чоловікам покидати окуповану територію Донбасу, намагаючись таким чином укомплектувати свої підрозділи призовниками з числа місцевого населення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Російське окупаційне командування посилює заходи щодо недопущення відтоку мобілізаційного ресурсу з території т.зв. “ДНР/ЛНР” в інтересах забезпечення комплектування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ призовниками з числа місцевого населення”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними розвідки, згідно з наказом окупаційного командування, «військові комісаріати і так звані “правоохоронні органи” зобов'язані максимально обмежити виїзд за межі “республік” молодих людей для продовження навчання”. 

“Для цього використовуються методи виховної роботи, залякування невизнанням дипломів отриманих у ВНЗ України, відкриття кримінальних справ за дрібні правопорушення із забороною залишати місце проживання до завершення вступної кампанії у 2017 році», - йдеться в повідомлені. 

У розвідці зазначають, що для виїзду з окупованих територій потенційним призовникам необхідно мати велику кількість довідок, отримання яких спеціально ускладнюється.