Анкара обурилася рішенням Трампа надати зброю сирійським курдам

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував розпорядження президента США Дональда Трампа про поставку зброї Сирійським демсилам, які складаються в основному з "Загонів народної самооборони" (YPG, сирійське крило Робітничої партії Курдистану).

Про це повідомляє Анадолу.

"Будь-яка зброя, поставлена цим терористам, є прямою загрозою для Туреччини. Ми неодноразово повідомляли про захоплення у терористів PПK зброї, яка поставлялася раніше в Сирію силам YPG", - сказав міністр.

За словами Чавушоглу, держсекретар США Рекс Тіллерсон під час останньої зустрічі з ним запевняв, що більш як 60 відсотків бойовиків у складі Сирійських демсил (СДС) - араби, які не є радикалами.

"У відповідь ми запропонували Тіллерсону виділити бойовиків YPG із загальної маси бойовиків СДС і не використовувати їх під час операції по звільненню міста Ракка від терористів ІДІЛ", - сказав міністр.

Як повідомлялося, 9 травня адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила надати сирійським курдам із загонів YPG стрілецьку зброю, кулемети, броньовані автомобілі, боєприпаси та інше військове обладнання. У Пентагоні пояснили це рішення тим, що YPG - єдина наземна сила у Сирії, яка здатна звільнити місто Ракка від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Фото: АА