Макрон вже визначився зі своїм кандидатом у прем’єри

Кандидат у президенти Франції від руху "Вперед!" Емманюель Макрон повідомив, що вже обрав людину, яка обійме прем'єрську посаду, однак ім'я відмовився називати до вступу на посаду, якщо його оберуть президентом 7 травня.

Про це Макрон заявив у п'ятницю, 5 травня, відповідаючи на запитання журналіста радіостанції Europe 1, повідомляє RFI.

"Емманюель Макрон відмовився назвати ім'я людини, яка очолить уряд у разі його обрання президентом, до вступу на посаду. Попри те, що цей вибір вже зроблено, сам потенційний прем'єр поки ні про що не здогадується, - додав кандидат", - йдеться в повідомленні.

Політик дав зрозуміти, що обрана ним на прем'єрську посаду людина "досвідчена у політиці і має компетенції, щоб управляти більшістю в парламенті і оновленим урядом". За його словами, до уряду в разі його обрання увійдуть як нові, незнайомі більшості французів люди, так і більш досвідчені діячі.

Кандидат також зазначив, що в його уряді важливу роль відіграватиме центрист Франсуа Байру, який офіційно підтримав Макрона ще в листопаді минулого року.

Як зазначається, до першого туру виборів Макрон обіцяв, що в його новому уряді не буде людей, які вже обіймали міністерські пости. А Франсуа Байру перебував на посаді міністра освіти з 1993 по 1997 роки.

Суперниця Макрона - вкрай права Марін Ле Пен - , що у разі її обрання президентом уряд очолить лідер руху "Повставай, Франція" Ніколя Дюпон-Еньян. Вона також підкреслила, що не всі міністри будуть з партії "Національний фронт".

Фото: Julien Mattia/Global Look Press