Орбан заявив, що збудована “Стіна” зупинить “будь-яке скупчення людей”

Угорщина завершила спорудження другого паркану вздовж кордону із Сербією.

Про це у п’ятницю заявив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

«Він (паркан – ред.) 155 кілометрів у довжину і 3 метри у висоту і здатний зупинити будь-яке скупчення людей», - сказав державному радіо Орбан.

Він також додав, що Європейський Союз повинен бути менш критичним по відношенню до Туреччини, якщо блок спирається на співпрацю з Анкарою щодо зупинки потоку мігрантів.

«Туреччина є членом НАТО, і, отже, є нашим союзником. Тому ми не повинні ставитися до Туреччини так, якщо б це була держава, яка не є нашим союзником, і ми повинні віддати належну повагу турецькому народу і їх президенту», - підкреслив угорський прем’єр.

Як повідомлялося, будівництво другої лінії паркану вздовж південного кордону із Сербією розпочалося наприкінці лютого поточного року.

Перший паркан з колючого дроту в Угорщині був зведений у 2015 році, коли через країну проходив основний сухопутний маршрут для сотень тисяч мігрантів і біженців, що тікали від війни в Сирії. Однак угорський уряд заявив, що другий паркан зробить бар'єр «більш ефективним» для стримування мігрантів, якщо ті попросять про надання притулку.