Прем'єр Молдови розпорядився за тиждень навести лад у службах таксі

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп жорстко розкритикував дії окремих служб таксі у Кишиневі, водії яких різко підняли ціни на послуги під час нещодавніх щедрих снігопадів.

Глава молдавського уряду доручив МВС, Міністерству транспорту і Мінфіну в тижневий термін навести порядок у столичних службах таксі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Тоді, як окремі служби міського таксі під час снігопадів пропонували жителям міста безкоштовні послуги, деякі водії таксі, які працюють у міжнародному аеропорту Кишинева, пропонували заблокованим через снігопади пасажирам підвезти до міста за 15-25 євро (у звичайні дні ці послуги коштують не більше 5 євро - ред.). Через це багато пасажирів були вимушені залишатися в аеропорту", - заявив Філіп.

Прем'єр закликав керівництво аеропорту вивчити досвід Бухарестського та інших міжнародних аеропортів, де робота таксистів впорядкована так званою електронною чергою.

Глава уряду доручив також МВС, Міністерству транспорту і Мінфіну в тижневий термін підготувати пропозиції щодо впорядкування цієї сфери та перевірки усіх водіїв на предмет наявності ліцензій на пасажирські перевезення.