Північна Корея погрожує потопити американський авіаносець - ЗМІ

Пхеньян у неділю пригрозив Сполученим Штатам потопити американський авіаносець "Карл Вінсон" у відповідь на спільні американсько-японські навчання у Філіппінському морі. 

Про це повідомляє Fox News із посиланням на газету правлячої Трудової партії Кореї. 

"Наші революційні сили знаходяться в бойовій готовності, щоб потопити авіаносець США одним ударом", - йдеться у повідомленні.

Водночас корейці назвали американський авіаносець "Карл Вінсон", що перебуває на чолі авіаційної ударної групи військово-морських сил США, "грубим звіром" і наголосили, що удар по авіаносцю буде "дійсним проявом нашої військової сили".

Як повідомлялося, в неділю у Тихому океані стартували військові навчання США та Японії, які триватимуть упродовж кількох днів.

Пхеньян і Вашингтон останнім часом зробили на адресу одне одного низку різких заяв. Північна Корея застерегла, що відповість на можливий ракетний удар з боку США власним ударом. Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, знову пообіцяв "вирішити проблему" КНДР.

11 квітня Дональд Трамп заявив у інтерв'ю телеканалу Fox, що США відправляють "дуже потужну армаду" у бік Корейського півострова.

Його слова викликали хвилю реакції у Східній Азії, де запідозрили, що США готуються до превентивного удару по Північній Кореї. Проте 19 квітня з'ясувалося, що кораблі вирушили не на північ, до Японського моря, а у інший бік - до Австралії - для запланованих навчань із австралійськими військовими.

Наступного дня представники Білого дому і Пентагону уточнили, що помилки у словах Дональда Трампа не було, оскільки похід "Карла Вінсона" від самого початку планувався за маршрутом до Корейського півострова через Австралію.