США скинули на сході Афганістану найбільшу неядерну бомбу

Сполучені Штати Америки скинули на печери, які використовувала "Ісламська держава" на сході Афганістану, найбільшу неядерну бомбу GBU-43, яку країна будь-коли використовувала у бою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані військових.

"Сполучені Штати скинули в четвер на сході Афганістану бомбу GBU-43 - найбільшу неядерну бомбу, яку вони будь-коли використали у бою, проти печер, які використовувались бойовиками "Ісламської держави",- йдеться в повідомленні.

За словами представника Пентагону Адама Стампа, вона була скинута з літака MC-130 в районі Ачин провінції Нангархар, недалеко від кордону з Пакистаном.

Генерал Джон Ніколсон, який очолює сили США і міжнародної коаліції в Афганістані, сказав, що бомба була використана з метою знищити печери і бункери, в яких живуть бойовики афганського відгалуження "Ісламської держави", також відомого як "Вілаят Хорасан".

Відома як "мати всіх бомб", GBU - 43 є боєприпасом з GPS- навігацією вагою 21 600 фунтів (9 797 кг) і вперше була випробувана у березні 2003 року, всього за декілька днів до початку війни в Іраку.