Справа Литвиненка: британські слідчі заявляють, що їх у Росії хотіли отруїти

Британські слідчі, які вели справу про отруєння екс-агента ФСБ Олександра Литвиненка, заявили, що їх намагалися отруїти у Росії, аби завадити розслідуванню.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Як зазначається, британські офіцери, розшукуючи підозрюваних у вбивстві Литвиненка, були відряджені на два дні до Москви. Тепер один з детективів розповів, що він та його колега стали жертвами отруєння, симптоми якого були схожі на гастроентерит.

"Я пам'ятаю, як одного разу ввечері мій офіцер (колега, який подорожував з ним) скаржився на спазми у шлунку і погане самопочуття", - повідомив детектив Брайан Тарпі.

За його словами, наступного дня обидва офіцери були у Генеральній прокуратурі РФ, після чого у нього теж виникли проблеми зі шлунком.

Детективи розповіли, що за ними велося стеження, а їхні готельні номери таємно обшукали. Також зник важливий доказ - запис інтерв'ю з одним з підозрюваних.

Британські детективи зазначали, що їхньою головною метою була зустріч із підозрюваними у вбивстві Литвиненка Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном. Їм дозволили поспілкуватися з Ковтуном, який перебував у лікарні. Однак чоловік був повністю забинтований, було видно лише його очі, тому, зазначають слідчі, на його місці міг бути хто завгодно.

Як відомо, Олександр Литвиненко загинув 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

Експерт з радіації Метью Панчер, який розслідував отруєння агента російських спецслужб Олександра Литвиненка, був знайдений мертвим через п'ять місяців після поїздки до Росії.