США встановили, яку ракету невдало запустила Північна Корея

Чергові ракетні випробування, які влаштував напередодні режим Північної Кореї в порушення міжнародних резолюцій, були невдалою спробою запуску ракети типу Scud на рідкому паливі.

Про це повідомив у середу інформагентству Reuters високопоставлений представник адміністрації Білого дому, ім'я якого не розголошується.

"Ракетний пуск в Північній Кореї у вівторок був випробуванням ракети Scud на рідкому паливі, яка пролетіла тільки частину своєї траєкторії", - повідомило джерело в офіційних колах.

Спочатку, як тільки пуск був зафіксований, американські військові вважали, що КНДР здійснила випробовування балістичної ракети KN-15 середньої дальності.

"Тепер ми впевнені, що це була Scud на рідкому паливі", - констатував високопосадовець. Він також зауважив, що ракета вийшла з-під контролю та впала, подолавши лише частину запланованої відстані.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок КНДР здійснила чергові балістичні випробування в напрямку Східного моря. Міжнародне співтовариство, в тому числі Україна, засудило таку поведінку Пхеньяна, наголосивши на систематичності порушень режимом КНДР резолюцій Ради Безпеки ООН.