Держдеп анонсував візит Тіллерсона до РФ: про зустріч із Путіним - ані слова

Державний секретар США Рекс Тіллерсон наступної середи вирушить із візитом до російської столиці, де обговорить, зокрема, ситуацію в Україні та імплементацію Мінських домовленостей.

Про це офіційно повідомили в середу в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар 12 квітня вирушить у Москву (Росія), де зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та іншими російськими офіційними особами, щоб обговорити ситуацію в Україні, зусилля по боротьбі з тероризмом, двосторонні відносини та інші питання, в тому числі КНДР і Сирію", - зауважили в Держдепі.

Ця поїздка є частиною зусиль США щодо підтримання прямих контактів з високопоставленими російськими чиновниками, щоб "бути впевненими, що позиція США чітко доводиться, в тому числі, стосовно наступних кроків імплементації Мінських домовленостей”.

Рекс Тіллерсон вирушить до Москви після участі у засіданні глав закордонних відомств країн G-7, яка відбудеться 10-11 квітня в італійському місті Лукка. Там він планує обговорити "глобальні політичні питання та виклики безпеки, що представляють взаємний інтерес". Ця зустріч передуватиме саміту G-7 на рівні президентів, запланованому на травень цього року.