Білий дім збереже всі твіти Трампа, навіть змінені та видалені

Адміністрація президента США Дональда Трампа на вимогу Національного управління архівів і документації погодилась задокументувати та зберегти кожен твітер-допис глави Білого дому, навіть змінені та видалені тексти.

Про це повідомило американське інформагентство Associated Press.

"Керівник управління архівів Девід Ферріеро зазначив у листі двом сенаторам-демократам минулого тижня, що Білий дім запевнив його в намірі зберегти всі заяви Трампа у Твітері", - підкреслюється в публікації.

Архівне відомство зв'язалося з Білим домом з цього приводу через те, що такої звітності вимагає Закон про записи президента, і це має повністю зберігатися для історії.

Лист архіваріуса, датований 30 березня, не описує, як саме Білий дім зберігатиме твітер-дописи Трампа. Наприклад, адміністрація Обами використовувала автоматизовану систему для зберігання копій твітів глави Білого дому. Натомість, у нинішньому випадку президент власноруч контролює всі дописи у власному акаунті.

Сенатори Клер МакКаскілл і Том Карпер порушили питання щодо збереження твітів Трампа ще на початку березня, після кількох випадків, коли Трамп видаляв або змінював раніше опубліковані дописи.

Фото: spiegel.de