Трамп пожертвував зарплату за три місяці Національній службі парків США

Президент США Дональд Трамп пожертвував свою зарплату за перші три місяці перебування на посаді на суму понад $78 тис. Національній службі парків країни.

Про це заявив під час прес-брифінгу в понеділок речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент обговорив це з радником та прийняв рішення пожертвувати свою першу чверть річної зарплати державній установі. Він обрав для цього Національну службу парків", - зазначив Спайсер.

Офіційний представник адміністрації президента одразу вручив підписаний Трампом чек на загальну суму $78.333,32 міністру внутрішніх справ Райану Зінке.

Міністр Зінке, зі свого боку повідомив, що дізнався про це рішення президента в неділю ввечері та "був схвильований". За його словами, ця сума піде на відтерміновані проекти з технічного обслуговування історичних місць, де проходили битви. Водночас він зазначив, що загальна сума для повної реалізації цих проектів становить $229 млн.

Нагадаємо: в проекті державного бюджету на наступний рік президент Трамп запропонував скоротити на 12% бюджет міністерства внутрішніх справ, яке відповідає за охорону навколишнього середовища.