Сенат США хоче заслухати зятя Трампа щодо його підозрілих зв'язків із Росією

Розвідувальний комітет верхньої палати Конгресу США планує організувати слухання із зятем і радником президента Трампа Джаредом Кушнером щодо його контактів з послом РФ, а також керівництвом російського банку, який перебуває під санкціями.

Про це повідомило в понеділок інформагентство Reuters із посиланням на одного з представників у американському Конгресі. 

"Комітет з питань розвідки Сенату хоче заслухати зятя президента Дональда Трампа, Джареда Кушнера, в рамках розслідування зв'язків оточення Трампа і представників російської влади", - йдеться в повідомленні.

За словами джерела, комітет планує офіційно повідомити про це пізніше в понеділок.

Кушнер під час президентської кампанії Трампа був його радником і нині обіймає посаду старшого радника в Білому домі. Він є однією з найбільш наближених до президента осіб. Сенатори хочуть розпитати Кушнера про дві зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком, що відбулися в грудні в Trump Tower у Нью-Йорку. Крім того, Комітет цікавлять відповіді щодо зустрічі зятя Трампа з керівником державного банку Росії "Внешэкономбанк". Ця фінансова установа з 2014 року перебуває у списку санкцій, пов'язаних з російською окупацією Криму.

Станом на сьогодні принаймні чотири комітети Конгресу США проводять розслідування щодо можливих спроб Росії вплинути на президентські вибори, а також будь-яких зв'язків оточення Трампа з Москвою. Крім того, як підтвердив минулого тижня директор ФБР Джеймс Комі, слідчі Бюро паралельно опрацьовують ці напрями.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Трамп призначив свого зятя, Джареда Кушнера, керівником Офісу американських інновацій – нової впливової структури в Білому домі, що відповідатиме за виконання ключових передвиборчих обіцянок Трампа у його нинішній політиці.

Фото: Getty Images