Пак Кин Хе залишила президентську резиденцію

Відсторонена від влади президент Південної Кореї Пак Кин Хе залишила офіційну резиденцію глави держави в центрі Сеула. 

Про це повідомляє BBC Україна.

"Екс-президент Південної Кореї Пак Кин Хе залишила офіційну резиденцію глави держави у центрі Сеула. Її відсторонили після імпічменту, оголошеного 10 березня Конституційним судом країни. Це означає, що Пак Кин Хе втрачає президентську недоторканність та імунітет від кримінального переслідування", - йдеться у повідомленні.

Пак Кин Хе залишила президентський комплекс о 19:00 за місцевим часом, попрощавшись зі співробітниками своєї адміністрації.

Сотні прихильників відстороненого президента зібралися біля її будинку, який розташований на півдні Сеула. Сюди ж прибула приблизно тисяча поліцейських.

Зазначається, що відсторонена очільник держави попрямувала до свого приватного будинку у столичному районі Самсон-дон. 

Причиною імпічменту стала причетність президента до корупційного скандалу, пов'язаного з її близькою подругою Чхве Сун Сіль. 

У суботу в Сеулі пройшли акції протесту, які провели як прихильники екс-глави держави, так і її противники, що закликають заарештувати Пак Кин Хе. 

На відстороненого лідера Південної Кореї можуть завести кримінальну справу за звинуваченнями в тому, що вона дозволила Чхве Сун Сіль вимагати гроші у компаній в обмін на політичне заступництво.

Дострокові вибори нового президента, відповідно до закону, відбудуться протягом наступних 60 днів після затвердження імпічменту його попередника.