США відправили в Сирію морську піхоту для звільнення Ракки від ІДІЛ

Сполучені Штати відправили кілька сотень морських піхотинців до Сирії з метою забезпечення сухопутної операції проти ІДІЛ у районі міста Ракка, яке терористи продовжують вважати своєю столицею.

Про це повідомило в череду з посиланням на офіційні джерела інформагентство АР, яке цитує The New York Times.

"Пара сотень морських піхотинців були перекинуті в Сирію разом з важкою артилерією в рамках триваючих заходів підготовки до боїв, спрямованих на повалення угруповання "Ісламська держава", - цитує видання високопоставленого чиновника в адміністрації.

При цьому повідомляється, що розгортання військ носить тимчасовий характер. "Однак, скоріше за все, це є попередньою ознакою того, що Білий дім схиляється до надання Пентагону більшої гнучкості", - зазначається в публікації.

Морські піхотинці, перекинуті в Сирію, облаштовують позиції гаубиць в готовності надати допомогу місцевим сирійським силам, пояснив чиновник.

Відповідно до розпорядження ще президента Обами, в Сирії може перебувати обмежена кількість персоналу – до 503 осіб. За інформацією джерела, після останньої передислокації підрозділів Морської піхоти США, зараз там налічується приблизно ця сама кількість.