Ракетні пуски КНДР вимагають реакції – міністр оборони Канади

Нещодавні балістичні випробування КНДР вимагають від світової спільноти заходів для недопущення подібних дій у майбутньому.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже занепокоєний через дії Північної Кореї. Ми ретельно слідкуємо за розвитком ситуації і маємо вжити заходів щодо цього, аби КНДР більше не робила подібного», - зазначив Саджан.

Він додав, що Південна Корея поки не зверталася до Канади із запитом про допомогу. «Ми дуже серйозно сприймаємо загрозу КНДР... У рамках перегляду нашої оборонної доктрини ми мали дуже детальні розмови, і продовжуватимемо їх, обговорюючи наші зобов'язання по NORAD та Північній системі попередження», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформу, Північна Корея цього тижня знову запустила кілька ракет великої дальності, що впали в океан у ексклюзивній економічній зоні Японії. Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням резолюцій". В ході екстреного засідання, скликаного за ініціативою США, Японії і Південної Кореї, учасники зустрічі пригрозили КНДР «подальшими серйозними заходами».

Північна система попередження – це ланцюг радіолокаційних станцій на крайньому півночі Канади та в інших арктичних регіонах, оригінально створений для виявлення радянських бомбардувальників під час Холодної війни. Нині система досі працює для раннього виявлення повітряних загроз Північній Америці.