Американський лідер заявив про рішучу підтримку НАТО

Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп підтвердив рішучу підтримку союзників по НАТО та вшанував спільні зусилля Альянсу в перемозі над фашизмом і комунізмом, натомість підкреслив необхідність справедливого розподілу фінансового тягаря всередині організації.

На це він звернув увагу під час виступу у вівторок перед обома палатами американського Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми рішуче підтримуємо НАТО, альянс зміцнений узами двох світових воєн, що повалили фашизм, а також холодної війни, що перемогла комунізм", - заявив глава Білого дому.

Водночас, зауважив він, партнери США "повинні виконувати свої фінансові зобов'язання". Й тепер, після потужних і відвертих дискусій, "вони починають робити саме це", наголосив Трамп.

"Ми очікуємо, що наші партнери – чи то в НАТО, чи на Близькому Сході або в Тихому океані – братимуть на себе безпосередню і визначну роль у стратегічних і військових операціях, й сплачуватимуть свою справедливу частку", - заявив президент США.

Трамп заявив, що його робота полягає не в тому, щоб представляти світ, а в тому, щоб представляти Сполучені Штати Америки.

"Натомість ми знаємо, що для Америки краще, коли є менше конфліктів", - наголосив президент США.