Трамп пообіцяв посилити контроль за в'їздом до США

Президент США Дональд Трамп заявив про намір запровадження "нових кроків" щодо посилення контролю за в'їздом іноземних громадян до Сполучених Штатів в рамках боротьби з тероризмом.

Про це він заявив у вівторок, під час звернення до обох палат американського Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За даними Міністерства юстиції, переважна більшість осіб, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом, починаючи з 11 вересня (2001 року – ред.), прибули сюди з-поза меж нашої країни", - заявив глава Білого дому.

У цьому зв'язку Трамп нагадав про терористичні напади в Бостоні, Сан-Бернардіно, а також в інших країнах – Франції, Бельгії, Німеччині та в усьому світі. В більшості випадках, за його словами, теракти здійснювали вихідці з інших країн.

"Ми не можемо допустити формування плацдарму тероризму всередині Америки, ми не можемо допустити, щоб наш народ став притулком для екстремістів", - заявив американський президент.

Через це, підкреслив він, нинішня адміністрація працює над удосконаленням процедур перевірки тих, хто в'їжджає до країни.

"Ми найближчим часом зробимо нові кроки, щоб зберегти нашу націю в безпеці та не впускати тих, хто може заподіяти нам шкоду", - підкреслив президент США.

Він також нагадав, що військові відомства країни опрацьовують план повного знищення ІДІЛ у взаємодії з союзниками Америки.