Австралія продовжить санкції щодо Північної Кореї

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила про намір розширити санкції щодо Північної Кореї через її ядерну програму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Австралії.

«Сьогодні я внесу на розгляд пропозицію щодо розширення автономних санкцій у відповідь на бездумні і небезпечні ракетні ядерні і балістичні програми Північної Кореї... Нові санкції будуть спрямовані проти підприємств видобувної промисловості і базуватимуться на вже існуючих санкціях», - йдеться у заяві Бішоп.

Уряд Австралії приєднався до міжнародного співтовариства в засудженні останнього випробування балістичних ракет Північної Кореї 12 лютого 2017 року. На думку Бішоп, у 2016 році північнокорейський уряд здійснив безпрецедентну кількість провокацій, включаючи два ядерних випробування і більше 20 випробувань балістичних ракет.

За останні шість місяців, Австралія внесла до санкційного списку дев'ять нових фізичних і юридичних осіб та продовжила цільові фінансові санкції щодо 18 фізичних та юридичних осіб.

За словами міністра, автономні санкції уряду Австралії доповнюють заходи РБ ООН та інших міжнародних партнерів, у тому числі Республіки Корея, Японії та США.

Фото: ZN.ua