ООН констатувала гуманітарну кризу в Мосулі

Організація Об'єднаних Націй повідомляє про кризову гуманітарну ситуацію в іракському місті Мосул, де тривають бої за звільнення території з-під контролю терористичної організації ІДІЛ.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН, опублікованому в понеділок, передає Укрінформ.

"В ООН вкрай стурбовані гуманітарною ситуацією в західній частині іракського міста Мосул і долею мешканців цього району, де триває військова операція зі звільнення його від бойовиків ІДІЛ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), в цій частині міста, деякі райони якого все ще утримуються бойовиками ІДІЛ, налічується приблизно 750 тисяч жителів.

"Доступ до достовірної інформації про ситуацію на заході Мосула обмежений. Співробітникам ВПП вдалося зв'язатися з сім'ями, які знаходяться в межах міста. Вони повідомляють, що продукти харчування дуже дорогі і їх важко знайти. Через активізацію бойових дій жителі міста бояться залишати свої будинки, що також обмежує їх можливості придбати продукти харчування хоча б для дітей", - характеризували ситуацію в ООН.

При цьому підкреслюється, що самі жителі називають ситуацію "неймовірно важкою".

"Там немає ні їжі, ні чистої води, ні газу для опалення, ні ліків, люди позбавлені будь-яких послуг. Співробітники ВПС відстежують ситуацію вздовж лінії фронту і готові негайно, як це тільки буде можливо, приступити до надання продовольчої допомоги нужденним", - відзначили в ООН.

Директор ВПП в Іраку Саллі Хейдок звернувся із закликом до всіх сторін конфлікту негайно забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ до всіх іракців, які потребують допомоги гуманітарних організацій.