Пенс спробував зменшити напругу у війні Трампа і ЗМІ

У справжній розпал війни нового президента США з американськими центральними медіа, віце-президент країни Майк Пенс спробував зменшити градус напруги, заявивши, що їхня адміністрація не має нічого проти вільних і незалежних ЗМІ.

Про це пише в понеділок впливове видання The Hill.

"Віце-президент Майк Пенс у понеділок зазначив, що він і президент Трамп підтримують "вільну й незалежну пресу", - зауважує видання.

Водночас віце-президент уточнив, що нова адміністрація не полишає намірів викривати випадки, коли ЗМІ подають викривлену інформацію.

"Ви можете очікувати, що президент і всі ми продовжуватимемо апелювати до медіа, коли гра йтиме не за правилами", - заявив Пенс під час прес-конференції в Брюсселі.

"Правда в тому, що президент Трамп - це людина, яка має унікальну здатність звертатися безпосередньо до американського народу, і коли ЗМІ роблять свою роботу неправильно, я обіцяю вам, президент Трамп доведе свої аргументи прямо до американського народу", - наголосив віце-президент США.

Дональд Трамп та його ближче оточення останнім часом постійно звинувачують американські ЗМІ у нечесних матеріалах та перекручуванні інформації. Сам Трамп при цьому здійснює адресні нападки на видання, які критикують його та наводять факти. Зокрема, наприкінці минулого тижня у своєму твітері він навіть назвав "ворогами американського народу" такі центральні американські ЗМІ як The New York Times, телеканали NBC News, ABC, CBS та CNN.

Впродовж останніх днів у серії повідомлень він продовжив сипати звинуваченнями проти американських засобів масової інформації.