ЄС переживає скрутні часи і потребує підтримки США – Ішингер

Європейський Союз переживає дуже складні часи, відчуваючи загрози як зсередини, так і ззовні, та потребує підтримки США.

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, відкриваючи її 53-тє засідання в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄС стикається із загрозами, які виходять у нього зсередини і ззовні. Брексит, популістські партії в низці європейських країн зміцнили тих, хто хоче бачити ЄС слабким», - заявив Ішингер. 

За його словами, ліберальні демократії Заходу виявилися не готовими до потоків дезінформації, готовність і здатність Заходу сформувати і захистити світовий порядок слабшає. Але при цьому підкреслив, що ЄС не може дозволити собі стати провальним проектом.

Посол також зазначив, що «Європа в 21 столітті, як і раніше, матиме потребу в серйозній американській присутності», адже за 53 роки існування конференції «ми не мали ситуації, схожої із сьогоднішньою».

У конференції беруть участь понад 500 політиків, вчених, бізнесменів, експертів, у тому числі понад 30 глав держав і урядів, більше 75 міністрів оборони і закордонних справ. 

Ключовими темами є транстлантичні та євроатлантичні відносини, а також ситуація в Азії й на Близькому Сході, сказав Ішингер.