Стало відомо, у скільки обійдеться "стіна Трампа" на кордоні з Мексикою

Cтіна, яку президент США Дональд Трамп має намір побудувати на кордоні з Мексикою, буде коштувати $21 млрд, а її будівництво займе 3,5 року.

Про це, посилаючись на документ міністерства внутрішньої безпеки США, пише Reuters.

"Орієнтовна вартість будівництва набагато вище за цифру в $12 млрд, яку під час передвиборної кампанії називав Трамп і $15 млрд, яку називали лідери республіканців Пол Райан і Мітч Макконелл. План передбачає зведення стіни в три етапи на 2000 км кордону до 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Враховуються також час і вартість придбання приватної землі, що є однією з причин різкого збільшення ціни у порівнянні з оцінками Трампа і членів Конгресу.

При цьому дослідницька група Bernstein Research, яка відстежує матеріальні витрати, заявила, що невизначеність навколо проекту може призвести до зростання вартості до $25 мільярдів.

Водночас, прес-секретар міністерства внутрішньої безпеки відмовився коментувати чи підтвердити потенційне існування документа, а прес-секретар Білого дому заявив, що було б "передчасним" коментувати документ, який не був офіційно представлений президенту.

Як відомо, обіцянка побудувати стіну на кордоні з Мексикою була однією з ключових у передвиборній кампанії Дональда Трампа. Після інавгурації він заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, проте пізніше Мексика сама все відшкодує.