Starbucks обіцяє найняти 10 тисяч біженців після антиміграційного указу Трампа

Відома мережа кав'ярень Starbucks Corp планує протягом п'яти років найняти близько 10 тисяч біженців для роботи в 75 країнах.

Таке рішення з'явилося після підписання президентом США Дональдом Трампом указу про тимчасову заборону на в'їзд громадян деяких країн.

Про це заявив головний виконавчий директор Starbucks Говард Шульц, інформує Reuters.

"У листі, направленому співробітникам Starbucks, Шульц пообіцяв зробити все можливе, щоб підтримати  постраждалих робітників", - йдеться у повідомленні.

За словами Шульца, компанія спершу почне наймати біженців у США, причому спочатку вона сфокусується на прийомі на роботу людей, які працювали з американською армією   перекладачами та обслуговуючим персоналом.

Крім цього, він закликав клієнтів не приносити зброю в кав'ярні і не починати розмов, що стосуються міжрасових відносин.

Шульц також підкреслив, що у випадку скасування закону про доступну медичну допомогу, відому як Obamacare, і втрати працівниками медичного страхування, їм буде надано можливість отримати його через Starbucks.

Раніше повідомлялося, що у США ініційоване Трампом та розпочате після слухань у Сенаті скасування реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів Obamacare залишить без медичної страховки 18 млн жителів країни.

Після введення в США президентського указу, що обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням, людям почали відмовляти в реєстрації на авіарейси та затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили, в тому числі, Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі і Судан.

Тим часом федеральні судді почали блокувати розпорядження Трампа щодо імміграційних обмежень.

Фото: horde.me