Авіакомпанії

Авіакомпанії "перетасовують" екіпажі через антимігрантський указ Трампа

Укрінформ
Деякі авіакомпанії світу переглядають склад екіпажів на рейсах до США через заборону на в'їзд до країни громадян з Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану на 90 днів.

Про це повідомляє видання Daily Mail

Зокрема йдеться про Emirates Airline (ОАЕ, Дубай), що посідає перше місце в світі за обсягом міжнародних пасажирських авіаперевезень. Її літаки щодня літають до 11 американських міст. Авіакомпанії довелося виключити громадян "заборонених" держав із числа пілотів і бортпровідників на повітряних судах, що прямують у США. 

Інша компанія Etihad Airways (ОАЕ, Абу-Дабі) зазначила, що в даний час заборона не зачіпає її співробітників, однак вона вживає заходів, щоб не допустити виникнення проблем у найближчі тижні, пише Reuters

Qatar Airways відмовилася від коментарів про вплив заборони, хоча в суботу на сайті компанії вийшла заява про те, що пасажири повинні мати зелену карту або дипломатичну візу для в'їзду в США.

Окрім того, авіакомпанії Європи, Азії та Африки змушені відмовляти в допуску на борт пасажирам, що є громадянами держав, які підпадають під заборону.

Авіакомпанії також можуть втратити частину прибутку через новий указ Трампа. За даними Міністерства національної безпеки США, близько 350 тис. туристів з Ірану відвідали Сполучені Штати в 2015 році.

Як повідомлялося, Трамп 27 січня підписав указ, згідно з яким дія програми США щодо прийому біженців призупиняється терміном на 120 днів.

При цьому мери декількох американських міст заявили, що не підкорятимуться цьому розпорядженню президента.

Управління ООН у справах біженців та Міжнародна організація з міграції закликали адміністрацію Трампа продовжувати надавати притулок біженцям. 

Американські правозахисники звернулися до суду у зв’язку з указом президента США, що забороняє в’їзд громадянам семи країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-