У Бухаресті відсвяткували День Соборності

Фото

Представники громадських і культурних організацій, члени Союзу українців Румунії, громадяни України, що тимчасово перебувають на території країни, студенти українського відділення Бухарестского університету та акредитовані в Румунії українські дипломати, а також члени їх сімей відсвяткували День Соборності України.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, захід пройшов в Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Румунії.

"День Соборності України ми відзначаємо в особливих умовах, коли Автономна Республіка Крим, а також східні частини Донецької та Луганської областей окуповані Російською Федерацією", - зазначив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Євген Левицкий.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Сергія Нігояна, Юрія Вербицького та Михайла Жизневського, які боролися за незалежну та соборну Україну.

З вітальними словами до присутніх звернулися аспірант Бухарестського університету Йонуц Муту, громадянка України Марія Клесник та глава Бухарестської філії Союзу українців Румунії Ярослав Колотило.

Учасники зустрічі приєдналися до  Всесвітнього флэшмобу "УкраїнаЄдина".