Мей у вівторок оприлюднить план Brexit

Прем'єр-міністр Великоъ Британії Тереза Мей у вівторок виступить з промовою, в якій, як передбачається, розкриє докладний план виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє ВВС.

"Очікується, що Тереза Мей розкриє найбільш детальну оцінку свого підходу в переговорах щодо Brexit у своїй промові у вівторок", - йдеться в повідомленні.

Експерти будують різні прогнози щодо плану, який оприлюднить прем'єр.

Так, деякі британські газети в неділю опублікували статті, нібито Мей оголосить про готовність вийти з Євросоюзу за так званим "жорстким сценарієм", який передбачає вихід країни з єдиного європейського ринку.

Натомість прихильники євроінтеграції припускають "м'який сценарій": доступ до європейського ринку і збереження Британією за громадянами ЄС права вільного в'їзду в країну.

У свою чергу, канцелярія прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей назвала "спекуляцією" інформацію, згідно з якою вона обрала "жорсткий" варіант Brexit.

Раніше Тереза Мей спростувала заяви про те, що її уряд нібито не має чіткої позиції щодо переговорів з ЄС про вихід країни із Європейського союзу.

Зокрема, прем'єр підкреслила, що пріоритетним завданням уряду є досягнення максимально вигідних для Британії домовленостей щодо виходу з ЄС.

Очікується, що переговори про процедуру виходу з Євросоюзу почнуться у квітні цього року. За словами Мей, британський уряд розуміє складність завдань, що стоять перед ним. Вона нагадала, що йдеться про безпрецедентну процедуру.